Foto top

Foto top

zaterdag 24 januari 2015

Kringloopvondsten en zo

Zoals jullie weten, loop ik zo af en toe de kringloopwinkel binnen. De ene keer vind je niets, de andere keer valt je oog bij binnenkomst al op wat leuks. Ik denk dat jullie dat allemaal wel hebben. Was eigenlijk op zoek naar wat spulletjes om te pimpen en te verkopen, maar de spulletjes die ik nu vond, ga ik toch eerst zelf maar even van genieten. Verkopen kan altijd nog. Hahaha, ik zou echt
geen winkeltje kunnen hebben, zou alles zelf willen houden. Hoe heb jij dat Patricia?? :)


Bij binnenkomst zag ik hem gelijk hangen, een prachtige grote kroonluchter a la Hoffz ter waarde van € 12,50. Ik gelijk tegen die verkoper:"Dat lijkt wel een Hoffz-kandelaar", Wat is dat Hoffz?? Misschien zijn wij wel een beetje te veel bezig met wonen en zo. Niet alle mensen weten wat Hoffz is natuurlijk hahaha.


Vind hem zo stoer staan. Moet alleen nog even de pinnetjes plat slaan, anders ben je failliet aan de kaarsen. Kan ik er wat waxinelichtjes opzetten.Ook liep ik nog tegen deze betonnen bak aan voor € 2,50, nou ja.....Nog even wat voorjaarsbolletjes in huis gehaald en in deze houten schaal gedaan (die heb ik uit onze eigen Boelschuur).Mijn oude bureautje, blijf ik toch ook mooi vinden. Deze ga ik niet verven of kaal schuren, deze vind ik gewoon mooi zo.... nostalgie. Mijn man zag hem een tijdje terug ineens voorbij komen in de kamer van de dokter in "Het kleine huis op de prairie", weten jullie nog. Dus oud is ie in ieder geval. We hebben hem uit een oude stal gehaald, stond letterlijk tussen de koeien. Een stuk met een verhaal dus. Daar hou ik van.

Fijn weekend allemaal, hier heeft het vanacht voor het eerst gesneeuwd, maar het is allemaal al weer weg. Dat vond onze jongste maar niks.

Groetjes Alie

zaterdag 10 januari 2015

Nieuwe kast

Een paar jaar geleden werd ik soort van verliefd op een bepaalde kast van Hoffz, die ik af en toe voorbij zag komen in die prachtige interieurs, waar je bij weg kunt dromen. Omdat er aan die kast een behoorlijk prijskaartje hing en jullie mij misschien wel een beetje kennen, ben ik gaan zoeken op Marktplaats. Het heeft echt wel een tijdje geduurd, maar ik heb toch de kast gevonden, die ik zo mooi vond en dan meer in mijn prijsklasse. Nu moet ik er wel bij zeggen, dat ik persoonlijk vind dat je beter kunt kopen, dan verkopen via MP. Wat een gedoe als je eens iets wilt verkopen, de vragen, opmerkingen, belachelijk lage biedingen en noem maar op. Kopen doe ik wel heel graag via MP, heb daar al zoveel mooie dingen gekocht. En nu dus dit plaatje.....


Dit is hem, de kast die ik zo graag wilde. Hij was glanzend grijs, niet mijn kleur. Ik koop en verkoop wel meer spullen, die ik dan eerst opknap. Mijn kleur is echt Slate Grey van Pure & Original, vind die echt supermooi en heb er al heel wat mee geverfd. De spiegel hierboven heb ik daar ook mee gedaan.


Vind deze kleur ook zo mooi staan bij bruintinten.


Mooi hè??


Heb de kast eerst twee lagen onverdund gegeven en daarna nog een laag met flink verdunde verf voor een ietwat streperig effect. Zien jullie het deurtje aan de zijkant, leuk toch die details.

Ben er zo blij mee ! Allemaal nog een heel fijn weekend!!

donderdag 1 januari 2015

Een nieuw blogjaar

Allereerst iedereen die dit leest: een heel mooi 2015!! Ik hoop weer heel veel inspiratie op te doen bij jullie en misschien doen jullie hier bij mij ook wel eens een leuk ideetje op. Dat is toch het mooiste van het bloggen??

De kerstboom hebben we er vanmiddag uitgegooid en alle kerstspullen, ruimt weer zo heerlijk op. Lekker alles even afnemen en dan gaan wij natuurlijk ook gelijk even wat schuiven zo hier en daar.


De spiegel heb ik al zolang we getrouwd zijn. Hij was eerst goudkleurig, maar heb hem met donkergrijze krijtverf geverfd. Zo past hij hier weer wat beter. Vind dit zo'n heerlijke spiegel, hij staat echt overal even mooi en ik ben er dan ook nog lang niet op uitgekeken.


Had hem al een tijdje in de keuken hangen, maar toen kwam dit ideetje binnen en kon dan ook niet wachten tot de christmastree eruit was (erg hè?). Weer even een nieuw hoekje. Heb vorige week een supergave kast gekocht op, yes, MP. Lijkt precies op het model van Hoffz en was hier dan ook al heeeel lang naar op zoek. Heb zelfs de kast die je hierboven ziet, naar dat model gekocht. Ga de kast volgende week verven, want met al die drukte hier thuis leek me dat niet echt verstandig. Als hij klaar is, laat ik hem natuurlijk aan jullie zien. Kan niet wachten ....Misschien nog een leuke tip: heb deze gave wijntafeltjes gister bij de Karwei gekocht. Had ze al eerder gezien, maar toen waren ze direct uitverkocht en niet meer te bestellen. Nu konden ze weer besteld worden en heb ik er twee voor naast ons bed gekocht.


Vind ze zo mooi bij het hoofdbord kleuren, plaatje toch?Zo, ik ga nu lekker met de beentjes omhoog, genieten van m'n nieuwe hoekjes :)

Groetjes Alie