Foto top

Foto top

donderdag 29 augustus 2013

Krijtverf en was

Ik ben in veel blogs al technieken tegengekomen om spullen te verouderen, verweren, hoe je het ook mag noemen. Hieronder wil ik jullie toch eens laten zien hoe ik dat doe.

 Deze zuil (ergens voor niks op de kop getikt) was een beetje rozig van kleur, niet echt duidelijk te zien, misschien op de volgende foto iets duidelijker.


Ik heb de zuil eerst geverfd met krijtverf (zie boven Amazona), een beetje gebroken wit

Hier zit de krijtverf erop

Daarna met colourwas (ook Amazona in de kleur lever) en een rolletje staalwol eroverheen


Dan wordt het zo.....

Een kruik erop, die ik ook al eens een keertje op dezelfde manier gedaan heb.

Een plaatje toch??

En op deze manier kun je heel veel dingen compleet veranderen, zoals lampenvoeten, kruiken, beelden. Eigenlijk alles. Het is heel makkelijk en je bent supersnel klaar, omdat de krijtverf zo droog is.

Misschien een leuk idee voor jullie medeblogsters??

Groetjes Alie

maandag 12 augustus 2013

Ornamenten

Had hem al een paar keer voorbij zien komen, zo'n mooi groot ornament. Omdat ze best wel prijzig zijn, had ik al eens op MP gezocht. Vorige week zag ik op "Jannysblog" dat zij er ook één van MP had gehaald. Dus toch maar weer even kijken dan en één van de eerste advertenties was het al raak (gebeurt niet vaak hoor); twee ornamenten, precies degene die ik zocht! Twee voor 25 euro. Gelijk gekocht natuurlijk en de vriendelijke meneer wilde ze nog wel even brengen ook. Daar kun je toch blij van worden???
Deze is al mooi verweerd

Deze is nog wit, maar ga ik denk ik nog even met krijtverf behandelen
Ga er lekker even van genieten met een bakje thee.

Groetjes Alie

donderdag 8 augustus 2013

zomer

Nog steeds volop zomer in Nederland! Een heerlijke zonovergoten vakantie gehad en we genieten nog steeds na. Het bloggen staat daarom op een zeer laag pitje. Een aantal volgers had gevraagd om onze tuin nog eens te laten zien als de planten in bloei stonden en een overzichtsfoto. Daarom hier nog wat foto's van ons eigen paradijsje.......

Geniet van het heerlijke weer!!

Alie